Toer Portimão Lagoa

Over de N125 afslag Alvor nemen, 500 meter borden Portimão volgen.
Eerste rotonde ¼ afslaan, de volgende ½ afslaan en de daar op volgende ter hoogte van rechts Mac Donald en links Modelo de rotonde ¾ afslaan.
Recht door tot eerst volgende verkeerslicht, daar linksaf. Dan kom je aan je linkerhand achter de tribunes van het stadion.
Even verderop ontstaat het labyrint van downtown.
Er is in dat gebied betaald parkeren maar is niet te duur. Onthoud waar de auto staat en ga verder lopen.
Eerst de oude straatjes met allerlei winkeltjes, De Rua Vasco da Gama en de Rua Comércio zijn de belangrijkste winkelstraten.
Zoek daarna de havenkant op en koers naar de oude brug. Bij en onder de brug zijn allerlei restaurantjes en terrassen. Midden op het plein staat een immens grote grill waar de horeca de vis bakt.
Je kunt er natuurlijk sardines maar ook gegrilde octopussen, garnalen, makreel, zwaardvis, en tonijn. De prijzen zijn dikwijls de helft, soms 2x de helft maar nooit te veel.
Het strand van Portimão is Praia da Rocha. Dit strand is breed en ligt over het algemeen heel gunstig op de wind omdat er een rotswand is die dikwijls 50 meter hoog is waar voor een strand is van dikwijls 100 meter breed.
Een strandwandeling bij eb is een hele belevenis door de vele drooggevallen spelonken, grotten en kreken. Op 2 km ligt het plaatje Alvor.
Alvor is inmiddels een mondaine badplaats,meer in het oude centrum is nog een kerk uit de 15e eeuw, Igreja Matriz. Op het voor- en achterportaal heeft het maskers.

portimao

lagoa