Toer Lagos – Sagres route

Praia da Luz
Voormalig vissersdorpje aan zee. Leuke boulevard, veel eethuisjes.
Bezienswaardigheden: Fort Fortaleza, Plaatselijke kerk, Strand.
Burgão en Salema route binnendoor over ongeplaveide wegen
Oorspronkelijke vissersplaatsjes met kleine zandstrandjes. Standje per auto te bereiken Boca de Rio waar ook een 17e eeuwse ruïne bij het strand.
Salema - Vale do Bispo
Figuera, nauwe natuurstenen straatjes met schilderachtige huisjes.
Raposeria, historisch dorpje dat vroeger rustplaats was van pelgrims die op weg waren naar.
Bezoeken: Kerk met Gotische deuren en portalen
Dorpje Zavial en Ingrima
13e eeuwse kapel Nosse Serhosa de Guadeloupe
Vale do Bispo, hier wonen nauwelijks buitenlanders.
Bezoeken: Kerk 16e eeuws met unieke Barque tegels
Gemeentelijke wasplaats met betonnenwasborden
Plaatselijk vismarktje
Sagres en St Vincente
Meest zuid-westelijke punt van Europa.
Fort, Fortaleza de Sagras was in de Middeleeuwen heilige, geweide grond, daar hield immers de werld op, later was er de oudste zeevaartschool, ooit opgericht door Henrique de Navigator, waar o.a. Columbus zijn opleiding heeft genoten, ook was het een strategisch verdedigings fort. Fort heeft mooie uitzichten met steile rotskust van soms meer dan 60 meter hoog.
Op weg naar Cabo St Vincente is links Fort Belice met kapel. Cabo St Vincente, in de volksmond: “ Eind van de wereld” of “Hoek van Europa” Te bezoeken de vuurtoren, soms gratis te beklimmen. Let op de vissers die levensgevaarlijke capriolen uithalen om een enkel visje te verschalken. Prachtige uitzichten met links en rechts van de vuurtoren grote temperatuur verschillen. Aan de westkant is het altijd veel kouder. Truien zijn er te koop. In de vuurtoren zit een lamp van 3000 watt en is de sterkste vuurtorenlamp van Europa, reikt 100km ver. Het plaatsje Sagres heeft een leuke haven met zowel vissers als een scheepswerf en andere activiteiten. Boven de haven zijn leuke terrassen met interessante en levendige uitzichten. Er kunnen boottochten gemaakt worden en er is een duikschool.
Lagos ,Salema,Vale do Bispo,Sagres,St Vincente

fort fortaleza

cabo vincente